Sieraden voor Christus naar 21ste eeuw

Sieraden voor Christus naar 21ste eeuw

Gouden juwelen werden al inde oude Egypte gebruikt.  Het was de meest gebuikte metalen soort. Het was een zeldzame materiaal maar men kon makkelijk ermee werken. Men kon mooie braceletten, hangers, ringen kettingen en oorringen vervaardigen.  Vele architecten hebben in vele opgravingplaatsen gouden  juwelen gevonden.  Dit was een teken dat men zelfs toen veel verstaand had van goud.

memoire juwelen

in de tijd van de Grieken waren de gouden bloemen, kevers en kralen zeer populair. Tijdens de opgravingen heeft men vele kettingen en oorbellen ontdekt.  Men begon zelfs al edelstenen gebruiken zoals smaragden, amethist en parels. Er weren zelfs gekleurde glazen stenen vervaardigd.

In de tijden van oude Romen waren de Etrusken die gouden geweven werken produceerden. Ze maakten heel grote en brede kettingen, armbanden en oorringen. Ze konden ook holle gouden hangers maken. Tot op heden zijn de Italiaanse juwelen zeer populair inde wereld. De Romeinen gebruikten 18 karaat en 24 karaat goud voor hun munten materiaal.

memoire juwelen

In de tijden van koningin Victoria waren de juwelen zeer romantisch en populair.  Meeste juwelen werden geproduceerd in Europa, de rest werd dan in Amerika en Australië vervaardigd.

Later werden de parelkettingen zeer populair.  Tot vandaag worden ze vaak gedragen en de prijzen zijn in  redelijke marge. Vele parels werden dan door China geproduceerd waardoor men meer goedkope goederen kon verkrijgen.

memoire juwelen

Na de wereld oorlog had de Hollywood veel invloed op de Europeanen. Wat men daar droeg, werd dan meteen gekopieerd door de kijker. Dit waren dan oorringen, kettingen ringen … In 21ste eeuw  wetend e mensen en vooral de vrouwen wat voor juwelen ze dragen en hoe ze moeten zijn.  Sommige gaan voor de grote, andere gaan voor de kwaliteit en de prijs.  Diamant stenen blijven nog steeds in als meest gewenste edelsteen.

memoire juwelen