Diamanten

Aangezien veel klanten niet veel over diamanten weten, heb ik aan ons interim Valerie gevraagd om een kleine hulp artikel te schrijven voor ons klanten. Indien u nog altijd verward bent, maak geen zorgen. We zullen u altijd deze in persoon ook mooi uitlegen.

Bedankt Valerie voor uw mooie tutorial.

Hallo, Ik ben Valerie en ik zal op deze pagina een kleine uitleg geven over diamanten. Ik ben zelf gecertificeerd hrd diamantdier. Indien u vragen heeft kunt u mij ook persoonlijk bereiken. (vraag naar Valerie de diamantenexpert :p)

De 4C’c van de diamanten

Er bestaan tegenwoordig nomenclaturen die 4 belangrijkste eigenschappen van de diamanten beschrijven. Men noemt ze vaak de 4C’s.  De 4C’c staat voor clarity= herlderheid, carat= karaat, cut=snede en color=kleur. Deze bepaling wordt toegepaste door de erkende instelling zoals GIA, AGS en IGI. En deze worden overal te wereld als standaarden geaccepteerd.

Karaat

Het gewicht of de grootte van de diamant wordt in karaat gemeten.  Een karaat is gelijk aan 0.2 gram.

De kleur

Alle diamanten hebben verschillende kleuren. De kleuren worden aangeduid vanaf de letter D tot de letter Z. De D kleur is de meest zuiverste kleur dat er bestaat. Samen met de F zijn ze zuiverste en ook de duurste diamanten in de markt. Een gemiddeld en vrij goede kleur is de G en H kleur. Deze zijn vrij populair inde markt en hebben een goede prijs bereik.

Helderheid

Helderheid wordt bepaald aan de hand van de aanwezige vlekken op de oppervlakte van de steen en ok aan de hand van de insluitsels dat in de steen zitten. Deze imperfecties zijn niet zo maar op te merken. Men moet met een vergrootglas onderzoeken of er dergelijk zulke imperfecties op en in de stenen aanwezig zijn. Je moet een goede diamant kenner zijn om dat te kunnen doen. Er bestaan verschillende gedefinieerde categorieën van helderheden zoals FL. Deze is de meest perfecte van alle. Er is ook SI en deze biedt dan de gemiddelde kwaliteit van helderheid.

Sneden

Sneden of slepen heeft veel invloed op de diamant. Hoe de steen wordt geslepen zal uiteindelijk de schittering en de glans van de diamant bepalen. Zo kan de lichtinval op de steen dan heel goed benutten worden waardoor de kwaliteit ervan heel hoog zal zijn.

 

Al onze verlovingsringen en trouwringen komen met diamanten. Zilveren juwelen komen meestal voor met cubic zirconia. Deze zijn meestal bedoelt voor geschenken of indien je voor u zelf een mooie ring wilt kopen maar geen duizenden euro’s wilt spenderen aan een diamanten ring.  Ik zelf heb veel zilveren ringen, maar 1 verlovingsring met diamant.